טכניקה נכונה, עומדת בלב פעילות הספורט האיכותית. בכל הנוגע לריצה, הדבר נראה כפרדוקס. לכאורה, העניין פשוט מאוד – קל לרוץ וכל אחד "יודע" לעשות זאת. אך למעשה, יש בכל הנוגע לריצה נכונה אינספור דקויות מעניינות. לדוגמא:
תנוחה נכונה
תנועה מתחילה מתנוחה בסיסית. ניתן גם לתאר את הריצה, כמעבר מתמיד בין רצף תנוחות. כך שיציבה נכונה או תנוחה נכונה, הן אבני היסוד לטכניקת ריצה איכותית. ואכן, יציבה נכונה – alignment, היא בין עקרונות היסוד החשובים ביותר, של שיטת Chi Running.
נינוחות
מתח שרירים חיוני לתנועה, אך מתח שרירים מיותר מהווה גורם מפריע, מזיק ומעייף, שלא לצורך. הדבר משמעותי במיוחד בריצה, מאחר שהיא מבוצעת לרוב במאמץ קל יחסית ולאורך זמן, ההיפך מפעילות כוח מתפרץ קצרת מועד, דוגמת אימוני משקולות. כך שמתח שרירים מיותר בריצה ממושכת, גורם לנזק מצטבר, פוגע בהישגים ואף מקדם פציעות. הוא גם פוגם בהנאת הריצה, שהיא באופן טבעי פעולה קלה ונעימה. לימוד מתקדם של טכניקת ריצה טובה, שם דגש על קידום הנינוחות, בין השאר באמצעות שימוש בכוח המשיכה.
לפני ואחרי
על מה שרצוי לעשות לפני ריצה ואחריה, ניתן לכתוב ספרים שלמים. אז נתמקד בכמה טיפים, ממש "על קצה המזלג": ביציאה לריצה, חשוב לבחור ביגוד מתאים לתנאי מזג האוויר, לבצע שחרור מפרקים ולחמם את הגוף. בסיום הריצה, מומלץ לבצע כמה דקות של ריצה או הליכה קלה, לאחר מכן מתיחות ו..לא לשכוח לשתות.
לרוץ במקצב אחיד
כאשר רצים, חשוב לרוץ במקצב אחיד, תוך התחשבות בנקודות מפתח, דוגמת רמת הכושר, מצב הגוף, פני השטח וכמובן זמן הריצה המתוכנן. כאשר רוצים לרוץ מהר יותר? מומלץ להטות את הגוף כדי להשתמש בכוח המשיכה (היבט טכני נוסף עליו ניתן ללמוד ולהרחיב לא מעט בסדנאות ובאימונים).
בחיי היום יום
מי שלא עומד נכון בחיי היום יום, בוודאי שלא יעמוד נכון לקראת ריצה. ובהתאם, מי שמתרגל עמידה נכונה, ועובד על שיפורה באופן תמידי, יבטא זאת גם בחיי היום יום. למעשה, תנוחה ותנועת הגוף נכונות בשגרה יום יומית, כולל הליכה, יהוו הזדמנות להתאמן לקראת הריצה. היבט נוסף של התרגול במשך היום, הוא נשימה נכונה – לנשום מהבטן ולא מהחזה, דרך האף ולא דרך הפה, בנחת, בקצב אחיד ככל הניתן. וכמובן, איכות וכמות המזון, כמו גם שעות שינה מספקות.
בכל מזג אוויר
מזג האוויר בישראל משתנה במידה ניכרת מעונה לעונה. התנאים שהוא מציב בפני הרצים, עשויים להיות מאתגרים – חום ולחות קיצוניים בקיץ וקור עז בחורף. ולכן מזג האוויר מכתיב התאמות שונות, דוגמת לבוש מתאים ודגש מיוחד על שתיית מים (שחשובה בכל מקרה) במצבי חום קיצוניים. לקראת ריצה ארוכה במקום חדש ו/או בטמפרטורה שונה, מומלץ לתת לגוף כמה ימים להתאקלם בהדרגה.