להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224

סלט שני שורשים

אני מאד אוהבת שורש פטרוזיליה. במרק, בתבשילי ירקות, במרקי עוף (מהתקופה לפני שהפכתי לצמחונית) וגם טרי חתוך דק. אז לפני כמה זמן, היו שורשים כל כך יפים אצל הירקן שמיד קניתי ובבית הכנתי את הסלט הזה שמאז הפך להיות אחד החביבים עלי דרי הבית, בעיקר על אדם, בני היקר שלא תמיד אוהב אוכל בריא. אז אני מאד אוהבת להכין אותו עבורו וקצת גם עבורי…

מצרכים:

שורש פטרוזיליה גדול ונוקשה

שני גזרים בינוניים 

רבע ראש מכרוב קטן

2-4 כפות שמן זית

מיץ מרבע לימון (ניתן גם מחצי לימון – לפי הטעם)

2 שיני שום כתוש (ניתן גם יותר כמובן, אך אז הטעם השומי משתלט)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציות לתוספות: בצל מטוגן, חמוציות, גרעינים קלויים.

 

אופן ההכנה:

קולפים את הירקות ומגרדים על מגרדת עבה. כמובן שרצוי במג׳ימיקס.

מניחים בקערה

חותכים את הכרוב לרצועות דקות. וחותכים לגודל קטן. מוסיפים לקערה.

מוסיפים את שמן הזית, הלימון, השום הכתוש והתבלינים ומערבבים היטב. יש לסלט נטיה לאגור את השום במקום אחד, אז כדאי להשקיע בערבוב.

בשלב זה ניתן להוסיף את התוספות. אני ממליצה להוסיף אותן רק לארוח. לחיי היום יום הסלט הזה כל כך טעים כמו שהוא, שכל המוסיף גורע. אלא אם כן רוצים להרשים…

 

בתאבון!

 

להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224