סוף סוף, אחרי הרבה נסיונות הצלחתי להגיע לחומוס המדוייק שכל בני הבית אוהבים.
מהחומוס ניתן גם להכין מסבחה, להוסיף לו פטריות או בשר טחון (ל-לא צמחוניים שביננו) והאושר גדול.
יש כמה טיפים בסיסיים בהכנת חומוס ביתי מוצלח: יש להשתמש בגרגרים טריים המתאימים להכנת חומוס. אלה הגרגרים הקטנים והבהירים. נראה לי שקוראים להם ״בלונדי״. אני קונה אותם בשוק לוינסקי – יחד עם השוקולדים והטחינה שיש טרי טרי רק בשוק!
יש להשרות את הגרגרים בהרבה מים 24 שעות לפחות! לעיתים אני משרה ליומיים ואפילו מעט יותר, וזה רק משביח את הגרגרים. אבל… במידה וזמן ההשריה הוא מעבר ל-24 שעות, ובייחוד בקיץ יש להקפיד להשרות במקרר. אחרת החומוס מחמיץ ומתקלקל.
השתמשו בטחינה טריה. עדיף להשתמש בטחינה בהירה (ולא מלאה).
יאללה, לעבודה!
מצרכים:
2 כוסות חומוס מושרה בהרבה מים (ראה למעלה)
2 גזרים קלופים
3-5 שיני שום
כחצי כוס טחינה
מי קרח
מיץ מחצי לימון עד לימון שלם
כ-2 כפיות שטוחות מלח
כחצי כפית כמון
הוראות הכנה:
מסננים את החומוס ממי ההשריה. ומבשלים בהרבה מים (כ-3 ס״מ מים מעל החומוס), ביחד עם הגזרים הקלופים ושיני השום הקלופות. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגרגרים רכים. יש לכפות (שזה אומר להוציא את הקצף שמצטבר על פני שטח המים בסיר) עם כף מחוררת. זמן הבישול משתנה ביחס לטריות החומוס. על מנת לקצר את זמן הבישול, לאחר כ-20 דקות של רתיחה, ניתן להוסיף כפית שטוחה של סודה לשתיה. הזהרו עם כמות הסודה לשתיה. יותר מדי ממנה – ותרגישו את טעמה. ואת זה אנחנו לא רוצים!
החומוס מוכן כאשר הגרגרים ממש ממש רכים. בודקים את רכות החומוס על ידי הוצאת גרגר או שניים. אם הם נמעכים בקלות רבה בין האצבעות – הם מוכנים.
בסיום הבישול מוציאים את הגזרים – אני אוהבת לזרות עליהם מלח ולאכול אותם ישר מהסיר. טעים! מצננים היטב. עדיף במקרר. כלומר – שלב זה מבצעים כמה שעות עד יום לפני הכנת החומוס.
מסננים מהמים ושומרים מעט מהם לשימוש אפשרי בזמן הטחינה.
מומלץ גם להשאיר קערה של גרגרים לא טחונים לשימוש אחרי שהחומוס מוכן: למסבחה, או לחומוס עם חומוס גרגרים…
מניחים את החומוס הקר יחד עם שיני השום המבושלות במעבד המזון ומפעילים עד לקבלת עיסה. מכבים ומוסיפים את שאר המצרכים:
טחינה
כחצי כוס מי קרח
מעט מי בישול – יש לשים לב לא להוסיף יותר מדי נוזלים ואין כמות מדוייקת. ממליצה להתחיל ממעט ולהוסיף בסוף במקרה הצורך.
מלח. רצוי להתחיל עם כפית אחת.
מיץ הלימון והכמון.
להפעיל את המכשיר עד לאיחוד כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
שימו לב שהעיסה מתקשה בקרור. יש לקחת זאת בחשבון כשמוסיפים מים.
במידה והעיסה נוזלית מדי, ניתן להוסיף עוד טחינה או עוד מעט מהגרגרים שהשארנו בחוץ.
שימו לב שלוקח פעם פעמיים, שלוש עד שמגיעים למרקם ולטעם המתאימים. ובכל מקרה, החומום יוצא מהמם!!!
החומוס נשמר במקרר יומיים-שלושה. ואם מניחים במקום הכי קר במקרר, מאחורה, גם ארבעה.
אנחנו מעדיפים לחמם אותו מעט במיקרו, להוסיף כל מיני תוספות: טחינה, פטריות, בשר טחון. או להכין ממנו מסבחה.
בקרוב אעלה מתכונים של תוספות לחומוס.
בתאבון!
ספרו לי איך יצא!