מרק קליל, עם טיפ קטן, בלי הסמכה של קמח. טעים ונהדר!
מצרכים:
2-3 כפות שמן קנולה
10-15 גר׳ חמאה
5-6 בצלים בינוניים/גדולים קצוצים בינוני
8-10 שיני שום קצוצות
2 גזרים בינויים חתוכים לחתיכות קטנות
שורש פטרוזיליה (אופציונלי) חתוך לחתיכות קטנות
כוס יין לבן
מלח, פלפל, פפריקה – לפי הטעם
ניתן גם: עלי דפנה ועלי טימין
מעט מיץ לימון או זסט לימון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן והחמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמשחים. זה לוקח קצת זמן, 10-15 דקות.
מוסיפים את הגזרים והשורש, מערבבים ומצפים אותם בבצל החום. מוסיפים את השום ומערבבים שוב.
מתבלים לי הטעם. נותנים לירקות להגיר מעט מהנוזלים. וממשיכים לטגן עוד כ-2-3 דקות.
מוסיפים את היין, מערבבים ונותנים לנוזל להצטמצם מעט. כ-2-3 דקות.
אם רוצים – מוסיפים את עלי הדפנה ו/או הטימין.
מוסיפים מים עד כשני ס״מ מעל הירקות. ומרתיחים.
(כידוע לכם, אני תמיד מעדיפה להוסיף מים בהם בישלתי את הכרובית!).
מבשלים כחצי שעה.
ועכשיו… מוציאים את עלי הדפנה והטימין ומסמיכים כמחצית מהכמות: מעבירים כחצי מהכמות לכלי וטוחנים או עם מוט, או במעבד מזון. מחזירים לסיר, מוסיפים את הלימון, מבשלים עוד כמה דקות ונהנהים מאד!!!!
ב ת א ב ו ן