החרוסת הנפלאה הזו היא החרוסת של סבתא של יעל חברתי הטובה. בשנים האחרונות אני מכינה אותה כי אף אחד לא מוכן להתפשר יותר על אף חרוסת אחרת.
ואת המנה הנהדרת של הטפיוקה, מאיה הכינה לראשונה בסדר בשנת 2014. מאז אנחנו מתענגים על המתכון הזה מדי פעם. מנה טבעונית, בריאה (יחסית), קלילה ופרשית לסיום ארוחת סדר כבדה.
החרוסת של סבתא של נונה
מצרכים:
חבילה של תמרים מגולענים (500 גר׳)
300 גר׳ עוגיות בוטנים (במתכון המקורי זה עם עוגיות שקדים, אבל הן ככ יקרות, עד שלעיתים לא ניתן למצוא אותן, שהמרתי אותן לבוטנים. זה עדיין יוצא נפלא!)
240 גר׳ אגוזי לוז קלופים
50 גר׳ שקדים קלופים
גרד של קליפת תפוז
מיץ מחצי לימון וחצי תפוז
מעט יין מתוק.
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים בפולסים את אגוזי הלוז והשקדים לחתיכות גסות
מוסיפים את עוגיות הבוטנים וגרד התפוז, טוחנים לכמה שניות עד שהמסה אחידה
מעבירים לקערה, מוסיפים את התמרים ומערבבים בידיים!
מוסיפים את המיצים ואת היין ומערבבים לאיחוד.
מעבירים לכלים יפים הפזורים לאורך כל שולחן החג.
מורחים על מצה, ולאחר מרק העוף הצח והקניידלך, למי יש מקום למנה עיקרית?..
כל שנשאר זה לחכות לקינוחים…
הנה ה(יחסית) בריא שביניהם:
הטפיוקה של מאיה
מצרכים:
30 גר׳ טפיוקה
75 גר׳ סוכר
300 מל׳ מים
200 מל׳ (פחית) מי קוקוס
אופן ההכנה:
שמים בסיר את הטפיוקה, הסוכר והמים ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב תכוף במשך כ-20 דקות. הטפיוקה מוכנה כאשר היא טפוחה והגרגרים שקופים.
מכבים את האש ומוסיפים את מי הקוקוס. מערבבים ומצננים במקרר לכמה שעות.
הגשה:
מעבירים לקערות אישיות ומעטרים בתוספות:
פירות חתוכים, קוקוס / קוקוס קלוי, פירות יבשים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
מאיה ואני מגישות עם פירות חתוכים: בננות, תותים ואננס.
מנה טעימה, קלילה, ומרעננת.
חג שמח!