להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224

בטטות אפויות ומטוגנות

אחותי והבן המקסים שלה התארחו אצלנו. לאחר שהם עזבו, נשארנו עם בטטות בינוניות (שארי מאד אוהב!), אפויות היטב. אז כדי שלא יהיה משעמם, וכדי שיהיה מתוק בפה ומנחם בלב, החלטתי לטגן אותן וזה מה שיצא.

טעים ביותר!

מצרכים:

(המלצות לגבי הכמויות ב״אופן ההכנה״)

בטטות אפויות

שמן זית

חומץ בלסמי

חופן אגוזי מלך

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

את הבטטות אופים בתנור ב-200 מעלות כשהן עטופות היטב בניר אלומיניום. מומלץ לאפות עד שהן רכות, אך לא רכות מדי. זמן האפיה תלוי בגודלן ובטריות שלהן.

ניתן לשמור אותן במקרר יומיים-שלושה. ואז…

לכמות של כארבע בטטות בינוניות:

במחבת גדולה מחממים 3-4 (תלוי בכמות הבטטות ובגודל המחבת) כפות של שמן זית וכפית-שתיים של חומץ בלסמי.

בינתיים חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי של כ-1-1.5 ס״מ. (משאירים את הקליפה הטעימה והבריאה).

כשהמחבת חם מאד, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הבטטות ואת חופן אגוזי המלך.

(ניתן להוסיף לטיבול רוזמרין, טימין, פלפל חריף – כיד הדמיון)

חורכים את הבטטות מצד אחד והופכים לצד השני עד שיהיו שחומות ויפות מכל הכיוונים.

מורידים לאש נמוכה-בינונית וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב האגוזים והפיכת הבטטות מדי פעם עוד כעשר דקות.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

מעדן!

 

להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224