לקראת ראש השנה הכנתי מתכון חדש, קל להכנה ובעיקר טעים מאד! לדג אפוי בתנור.
לא עברו 20 דקות אחרי שיצא מהתנור ונשארו רק פירורים שהחתול אכל בהנאה.
5 דקות עבודה, 20 דקות תנור ויש לכם מנה נהדרת ויפה לשולחן החג.
מצרכים:
דג סלמון שלם או פרוס
1/2 כוס שמן זית
3 כפות גדושות חרדל דיז׳ון גרגירים (במידה ויש חרדל ללא גרגירים זה גם בסדר, רק שיהיה פחות יפה על השולחן)
מיץ מחצי לימון
מלח גס
3-4 עלי רוזמרין
אופן ההכנה:
מניחים את הדג על תבנית אפיה.
בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ללא הרוזמרין.
מורחים באופן שווה על הדג ומניחים מעל את עלי הרוזמרין בחלוקה שווה לאורך הדג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.
טיפ: ניתן להכין מראש עד לשלב האפיה, לשמור במקרר ולהכניס לתנור כחצי שעה לפני הארוחה.
ניתן גם לאפות אפיה חלקית – כ-10-15 דקות מראש ולהכניס לתנור לסיום אפיה ממש לפני ההגשה.
מניחים על צלחת יפה ומגישים לשולחן החג. ספרו לי על המחמאות שקצרתם!
שנה טובה!!