כשרצתי את חצי מרתון העגור השנה (2018) סיימתי אותו מרוצה, אך התעוררתי למחרת חולה. ככה זה כשעובדים הרבה שעות יום לפני ולא ישנים כל כך טוב בלילה לפני כי התארחנו בקרית שמונה והגשם ירד בחוזקה ממש מעל הראש. בקיצור. מה עושים כשחולים? תה שעשוי רק מדברים טובים. נותנים לו לעמוד כמה שעות ומקבלים שיקוי בריאות נפלא.
מצרכים:
שורש ג׳ינג׳ר
עשב לימון
גרניום לימוני
נענע
דבש
מיץ לימון
אין לי דרך טובה לכמויות, כי זה מאד אישי. אני למשל אוהבת הרבה מאד ג׳ינג׳ר ופחות נענע…
אופן ההכנה:
מקלפים את הג׳ינג׳ר וחותכים לחתיכות של 1.5-2 ס״מ
שמים בסיר קטן יחד עם שאר העשבים – בלי הדבש והלימון
מרתיחים. מוסיפים דבש ולימון.
שימו לב, לא מומלץ לשים לימון עם הקליפה, כי היא הופכת את המשקה למר.
ניתן לשתות מיד. אולם ככל שהסיר יעמוד עם הג׳ינג׳ר, החריפות שלו תעלה וזה היופי של המשקה הזה.
אני אוהבת לשתות אותו 24 שעות לאחר ההכנה ואף יותר. חריף אש ומרגיש שיא הבריאות.
רק בריאות!