להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224

גרנולה ביתית

פעם, כשהייתי קונדיטורית הייתי מכינה גרנולה. מאז רק השתכללתי והיום, אני חייבת לציין, הגרנולה טובה יותר, עשירה יותר, טעימה יותר וכמובן בריאה מאד.

אחרי שתכינו את הגרנולה הזו, לא תוכלו יותר לאכול גרנולה קנויה שהיא מתוקה מדי ותעשייתית מדי. באמת אין מה להשוות!

וכרגיל, לא הרבה עבודה. אז הנה היא:

מצרכים:

קילו שיבולת שועל מלאה (אני קונה בשוק לוינסקי)

תערובת של כ-700 גרם של אגוזים / שקדים / גרעינים

אני מכניסה את כל מה שיש לי בבית:

אגוזי מלך, פקאנים, שקדים, אגוזי לוז, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת

כף זרעי צ׳יה

1/2 כפית קינמון (ואפשר גם יותר. לפי הטעם)

מעט מלח

1/2-3/4 כוס שמן קנולה

4-5 כפות סילאן

מעט משחת וניל

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות.

בקערה גדולה מניחים את שיבולת השועל.

שוברים בתוך שקית נוקשה את האגוזים והשקדים (אני שוברת עם מערוך) ומכניסים לקערה, כל פרט בנפרד: את השקדים לחוד מכניסים לקערה. את אגוזי הלוז, אגוזי המלך והפקאנים.

מוסיפים את הגרעינים ואת זרעי הצ׳יה.

מתבלים בקינמון ובמלח ומערבבים היטב בידיים.

בינתיים שמים בפינג׳אן קטן את שמן הזית, הסילאן והוניל ומחממים רק עד רתיחה. מקררים מעט ושופכים לקערה. מערבבים היטב.

מחלקים את המסה לשלוש תבניות שעליהן ניר אפיה.

שימו לב לאפיה:

אופים 10 דקות ב-150 מעלות. פותחים את התנור, מוציאים תבנית תבנית ומערבבים את תכולת הגרנולה בעזרת כף עץ שטוחה. בעדינות מעבירים את התערובת מכל הקצוות אל מרכז התבנית ומשטחים בחזרה. שימו לב להבדלי הצבע בין התערובת שהייתה על פני השטח לזו שבתחתית התבנית.

מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות. אופים עוד 10 דקות וחוזרים על התהליך עם כף העץ.

מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות. לאחר 10 דקות מערבבים שוב ואופים עוד 10 דקות נוספות.

סה״כ כ-40 דקות של אפיה בטמפרטורה נמוכה. זה מה שיבטיח גרנולה קריספית ונהדרת.

מוציאים מהתנור, משאירים בתבנית עד קירור מלא. מערבבים בעדינות מדי פעם. מיד אחרי שמתקרר, מכניסים לקופסאות אטומות, לשמירה על הטריות.

אצלנו הכמות הזו מחזיקה כשבוע עד עשרה ימים.

אוכלים עם יוגורט או עם שייק פירות שמכינים לבד. תענוג!

להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224