הנה מנה טבעונית נהדרת עם רכיבים טעימים ובריאים במיוחד. אני מכינה אותה בכל פעם שבא לנו בריאות במהירות.
זמן ההכנה הוא כרבע שעה + כחצי שעה בתנור, ויש מנה צבעונית, טעימה ובריאה מאד.
מצרכים:
קופסת פטריות שמפיניון
תוספת של עוד סוג או סוגים של פטריות שאהובים עליכם (לא חובה)
ראש ברוקולי בינוני
שני בצלים בינוניים. אחד סגול ואחד לבן
כמה עלים של קייל, מנוקים מהגבעול הקשה
חבילה של טופו
חבילה של ערמונים קלופים
6 או יותר שיני שום
4-5 כפות של שמן זית
3-4 כפות של חומץ בלזמי
צ׳ילי גרוס (לא חובה אבל זה מוסיף המון!!. אם לא רוצים חריף אפשר לשים קצת)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות בגדלים המתאימים לכל ירק. חותכים גם את הטופו והערמונים
מניחים הכל בקערה שתכיל את כל התכולה
מזלפים פנימה את כל מצרכי הרוטב ומוסיפים את התבלינים
מערבבים היטב עם שתי כפות
מניחים בתבנית בגודל מתאים, כך שהירקות יהיו מפוזרים בגובה אחיד (כלומר שהתבנית לא תהיה קטנה מדי)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות. מערבבים פעם או פעמיים תוך כדי האפיה
מוציאים מהתנור כאשר הירקות רכים ומוכנים לאכילה. זה כאמור אחרי כ-30 דקות
אוכלים ככה, ישר מהתבנית. טעים מאד גם בטמפרטורת החדר
אפשר כמובן להגיש עם אורז לבן
ספרו איך יצא!