להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224

ירקות אפויים בתנור

לא יוצא לי לבשל הרבה בזמן האחרון, וכשכבר אני מבשלת, אני, כהרגלי, מכינה תבשילים מהירים, קצרים ועם מעט שלבים.

אז לאחרונה הכנתי מתכון ירקות שיצא ממש, אבל ממש טעים. כרבע שעה עבודה ועוד חצי שעה בתנור ויש לכם ארוחה כיפית, בריאה והכי טעימה שיש. הנה הוא:

מצרכים

4-5 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים

בטטה גדולה

3 קישואים או זוקיני

2 גזרים בינוניים

בצל סגול בינוני-גדול

5-6 או יותר שיני שום (לפי הטעם)

צרור לא גדול מדי של פטרוזיליה

3-4 בצלים בינוניים

חצי כוס שמן זית

כף סילאן

מלח, פלפל, חוואיג למרק, פפריקה. כל אלה לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-220 מעלות. קולפים (לא חייבים!) את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות ברוחב של כסנטימטר. מניחים בתבנית על נייר אפיה. מזלפים שמן זית על כל פרוסה וממליחים. משגרים לתנור עד לסיום הכנת הירקות, כאשר תפוחי האדמה משחימים יפה.

בינתיים, עד שתפוחי האדמה יצאו מהתנור, חותכים את כל הירקות, למעט הבצל הלבן, השום והפטרוזיליה לחתיכות מלבניות (או לכל צורה אחרת שנוח לכם), לגודל בינוני-קטן. את השום קולפים וקוצצים גס וגם את הפסטרוזיליה.

מניחים את כל הירקות בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הזית ואת התבלינים. מערבבים היטב.

מוציאים את תבנית מהתנור, מניחים את הירקות מעל תפוחי האדמה הזהובים ומפזרים באופן אחיד.

פורסים את הבצל הלבן לעיגולים, מניחים מעל הירקות ובוזקים עליהם עוד מעט שמן זית.

מורידים את הטמפרטורה ל-190 מעלות ומחזירים את התבנית לתנור.

אופים 30-40 דקות (תלוי בגודל חיתוך הירקות) עד שהירקות רכים וזהובים.

מגישים עם אורז לבן/מלא/קינואה.

בפעם האחרונה גם הקפצתי חתיכות טופו עם מעט שמן זית ומלח במחבט רותח והוספתי לצלחת.

טעים אשש!!

ספרו לי איך יצא!

להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224