להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224

תבשיל ירקות הודי קלאסי

היינו בהודו פעמיים בשנים האחרונות. זה היה אי שם בחיים שלפני הקורונה. מאיה ואני לקחנו שלושה קורסי בישול הודי ונהננו מכל רגע. ובעיקר למדנו. אחד הדברים העיקריים שלמדנו היה שהמטבח ההודי האמיתי לא מבוסס על קארי ועל חלב קוקוס. מהות המטבח ההודי הוא התבלינים וצורת השימוש בהם. עם השנים והניסיון, הוספתי ובעיקר התאמתי את צורת הבישול למטבח הישראלי. למטבח שלי.

לכן, המתכון שאביא כאן הוא סוג של מתכון גנרי. אפשר לגוון ולשנות. אבל המהות זהה.

תהליך העבודה הוא זה:

משרים 3/4 כוס של אגוזי קשיו במים לכמה שעות, וטוחנים בבלנדר עם המים שהם הושרו בהם.

מטגנים רצועות בצל במעט שמן כ-7-8 דקות, מערבבים מדי פעם, עד שמשחים. מוסיפים את התבלינים (פרוט בהמשך).

בעוד הבצל מיטגן, מעבדים במעבד מזון 4-5 עגבניות בשלות עם 4-5 שיני שום וג׳ינג׳ר לפי הטעם.

במקביל חותכים קוביות של טופו ומטגנים עם מעט שמן זית ופפריקה מתוקה כ-7-8 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. (וגם אפשר לוותר על שלב זה ולהוסיף את קוביות הטופו ישר למחבת.)

אח״כ משלבים את כל אלה, מתבלים תיבול הודי ויוצאת מנה נהדרת!

הסיר שמשתמשים בו הוא סוטאז׳ (סיר רחב ונמוך).

אז הנה המתכון:

המצרכים:

3 כפות שמן קנולה

2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות (אני אוהבת לחתוך לרבע עיגול)

תבלינים הודים – פרוט באופן ההכנה

2 גזרים גדולים חתוכים לרצועות דקות

פלפל חריף קצוץ דק – למי שאוהב חריף

1/2-3/4 כוס אפונה

1/2-3/4 כוס גרגרי חומוס

כף שמן זית + חבילת טופו קשה

אגוזי קשיו מושרים במים וטחונים

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן הקנולה כמה דקות עד שהבצל מקבל צבע יפה.

מוסיפים תבלינים: 2 מקלות קינמון, 4 עלי דפנה, 4-6 תרמילי הל, זרעי כוסברה ו/או זרעי כמון, זרעי חרדל וצ׳ילי יבש חריף, (את זרעי הכוסברה, החרדל והכמון ניתן לטחון בעלי ומכתש, זה מחזק את טעמם)

לתת לתבלינים להיטגן כמה דקות

להוסיף את הגזר הקצוץ יחד עם הפלפל החריף, לטגן כדקה-2 ולהוסיף 1-2 כפיות מלח. לערבב ולתת לירקות להגיר נוזלים.

לאחר כ-3 דקות, להוסיף את העגבניות המרוסקות עם הגינגר והשום. במידה והמסה נוזלית (זה תלוי בעגבניות) להשאיר את הסיר פתוח ולתת למים להתאדות. במידה והמסה לא נוזלית לכסות. בכל מקרה, לבשל כ-10 דקות.

עכשיו זה הזמן להוציא את עלי הדפנה, מקל הקינמון ותרמילי ההל (אני סופרת כמה הל שמתי ומחפשת את כולם. תמיד יש אחד שנעלם לו בתוך המסה ומגיע לצלחת של מישהו… 😉

להוסיף את האפונה, החומוס והטופו. לערבב היטב ולהוסיף את התבלינים ההודיים הבאים:

אבקת כוסברה, גאראם או קיטשן מסאלה, קורט חילבה כורכום וכמון.

לבשל עוד כשתי דקות עם סיר מכוסה. להוסיף את הקשיו הטחונים. להביא לרתיחה, לבשל עוד כמה דקות.

להגיש עם אורז לבן או צבעוני.

טיפ. אם חסר אחד או יותר מהתבלינים לא נורא! גם איתם אפשר לגוון!

ניתן לגוון 1. עם הירקות: ניתן להוסיף או להחליף ירקות. למשל: בטטה (שאני מרככת במיקרו כמה דקות), קישואים, כרובית, במיה. כיד הדמיון.

ניתן לגוון 2. במקום הקשיו הטחונים ניתן להוסיף חצי פחית של מי קוקוס ולהמשיך לפי ההוראות.

טיפ. אם חסר אחד או יותר מהתבלינים לא נורא! גם איתם אפשר לגוון!

כפי שציינתי, זהו מתכון למנה גנרית שמותאמת למטבח הישראלי. אתם מוזמנים לעשות בדיוק כמו שכתוב פה, או לאלתר. מבטיחה שאם תבינו את העיקרון, כל מנה תצא מצויינת!

עדכנו איך יצא!

להזמנת הסדנה נא ליצור קשר דרך הטופס או בטלפון, 052-2226224